Träna på söndagar

Den bästa träningen är den man kan göra på söndagar. Få bränna bort allt onyttigt och all överskotts energi man dragit på sig under helgen! Johan åkte ifrån mig vid tre tiden och jag var snabbt iväg för att gå på ett jympapass vid fyra. Det var grymt skönt att få träna igen, känns som evigheter sen jag var iväg. Ca 1 vecka för att vara mer exakt... Men nu ska jag försöka att inte ha såna uppehåll i fortsättningen, så därför har jag precis varit inne på deras hemsida och bokat in ett spinningpass/medel för morgondagen, redan klockan 12 på morgonen ska jag vara igång. Får se hur detta kommer gå!

Ska käka nu & sen väntar sängen och Solsidan!

Fredags fika

Idag kunde jag äntligen ta lov! Nu blir det sköna sovmornar och slappa dagar 1,5 vecka framöver. Som jag längtat!Tog en fika med min fina vän Emelie efter skolan. Vi unnade oss en varsin kladdkaka på wayne's. Dock utan grädde som tydligen var slut ''Det är slut på grädden, vill du ha vaniljsås istället?'' Dåligt!! Hur som helst, vi satt och pratade länge för vi hade lite att ta ikapp. Vi träffas alldeles för sällan vilket är väldigt synd tycker jag.

Nu ska jag fortsätta njuta av sportlovet och fredagskvällen tillsammans med pojkvännen!


Min önskelista!

Fyller 17år om mindre än en vecka, 2 mars till och med, och idag har jag gjort en önskelista. Presenterna är ju det bästa med att fylla år så för att vara på den säkra sidan är det bäst att man ger en lista så de inte blir fel! Eller gör som jag... går och lägger undan saker i affärena jag vill ha så går mamma dit och köper det sen. Funkar kanon bra!




Fördelar med att vara sjuk

Har legat hemma med huvudvärk hela dagen, ett litet mildare migrän anfall. Kännde av det redan imorse men jag gick till skolan ändå för att jag behövde få vissa saker gjort. Men klarade inte ens en hel lektion utan mamma fick komma och hämta mig. Jag har varit parkerad i sängen hela dagen och inte rört mig ett dugg. Lyckades komma på fötter för ett toabesök... Min bror lagade mat åt mig förut, mamma gav mig mumsmums och snart kommer pappa hem från jobbet och han skulle köpa med sig cola. Så visst finns det fördelar med att ligga hemma och må dåligt också.
- Man får tycka synd om sig själv.
- Man kan gå runt i mjukiskläder och se hur risig ut som helst.
- Man kan unna sig att äta lite onyttigt.
- Man blir ompysslad av andra, om inte, har du rätt att kräva det av någon! Skicka ut den för att köpa ditt favorit godis t.ex.
- Du kan kolla på så mycket tv du vill, eller passsa på att kolla ikapp en serie på datorn som du missat.
- Sov hur länge du vill & hur mycket du vill!

Kom igång med rätt musik!

Har du en seg dag idag? Ja då är vi två. Här har du några låtar som för tillfället hjälper mig att få upp humöret lite! Hoppas dom kan hjälpa dig också. Nu ska jag ut och gå, ikväll ska jag mysa ner mig i sängen framför tvn och kolla på "99 saker man måste göra innan man dör'' med Erik och Mackan. Programmet har premiär ikväll 21.00 på 6an! Verkar rätt bra och programledarna är ju störtsköna så de vill man inte missa!

Martin Solveig featuring Dragonette – Hello

Veronica Maggio – Jag kommer

Chris Willis – Louder (Put Your Hands Up) - Original Radio Edit

Lady Gaga – Born This Way

Basutbudet – Låna pengar

Ny vecka, nya möjligheter!

Nu är jag äntligen klar med mina sysslor för dagen. Har lagat mat/frukost åt mannen, gått i skolan,pluggat och städat! Så nu kan jag göra precis vad jag vill... och bara för det så ska jag göra ingenting. Ta de lungt & kolla på tv är precis vad jag behöver! Kanske går ut och rör lite på mig och tar en promad sen, får se.

Inatt har jag haft besök av Johan, han kom hit igårkväll. Jag tvingande hit han på lite söndagsmys, stackarn..Vi fixade lite på mitt rum, kollade på Solsidan och lite av Wallander filmen. Känndes som det behövdes, söndagar har ju annars oskrivna lagar att man måste vara hemma, själv, utan att ha något att göra. Och sitta där med ångest över att man måste vara tillbaka på skolan/jobbet nästa dag. Hur bortkastad tid av helgen är inte det? Så från och med nu ska jag se till att hitta på något på söndagar, kan va från en promenad tillsammans med en kompis till ett mysigt biobesök på kvällen.

Imorse åkte jag till skolan för att göra ett nationellt prov i engelskan. De var ''listening'' och gick faktiskt bra! När det var klart hade jag lång håltimme och då åkte jag tillbaka hem och tillbaka till en djupt sovande pojkvänn. Gjorde frukost/lunch på sängen till oss, lite amerikanska pannkakor & baugetter fick de bli. Vid 12 åkte jag tillbaka till skolan igen för en sista lektion!

Bild från helgen, lånad av Lisa!


Bilder från igår
















PEACE'


Sweet17teen

Blev lyckat igår tillslut! Det var kul att komma ut och träffa både nytt och gammalt folk, som man inte träffat på ett tag. När de började dra sig mot sitt slut och vi var ganska slöa åkte vi tillbaka till Lovisa och myste ner oss i soffan med Solsidan, lite godis och tända ljus. Vi kom i säng runt halvfyra... Fick inga bra bilder men tar igen det ikväll. Idag är det lördag och jag har inte gjort så mycket, var inne i stan med några tjejer förut för att köpa presenter till våran vän Clara som fyllt 17 som vi ska fira ikväll! Så nu är det bara att ladda om. Ska hoppa in i duschen och göra mig iordning. Sen ska jag ta en promenad till Lisa. Vi ska börja där ikväll med lite god mat och annat innan vi drar oss till Clara runt 8 tiden. Känns som det kommer bli ännu en bra kväll!


Vissa kanske känner igen bilden, andra inte. De är i alla fall så här jag kommer se ut ikväll, dock inte lika brun som jag var då och jag ska försöka skyla mig lite bättre, haha...... Får se om jag hinner ta nån mer bild när jag fixat mig helt!

Imorgon minns vi inte gårdagen

Nu är det äntligen helg, och det ska vi fira ikväll. Min vecka har varit både bra och dålig. Har varit så trött och sliten hela dan! Somnade sent igår vilket jag ångrar idag. De fanns inget jag hellre ville göra imorse, än att bara få ligga kvar i min säng och sova liite till. Men tog mig till skolan ändå tillslut. Dagen har rullat på men jag har kämpat mig igenom lektionerna. Höll nästan enda ut, somnade när det var 20 minuter kvar av den sista lektionen... När skolan äntligen var slut åkte jag hem, hoppade in i duschen, packade och åkte till Lovisa.

Nu sitter hemma hos Lovisa, hon har fullt upp med att spränga högtalarna så jag passar på att blogga lite. Vi håller på att invänta Emma också som snart ska vara här så vi kan börja med maten. Såklart kör vi på den vanliga fredagsmaten, tacos. Min favoriträtt också... Så Emma om du ser det här, skynda dej vi är hungriga! Hoppas på en lyckad kväll tillsammands med ett bra sällskap. Nu kör vi, fast inte allt för hårt, har en morgondag att tänka på också. Då är det en nybliven 17-åring som ska firas. Ha en trevlig kväll!

Ska försöka få lite bilder, så håll utkik. 


I Found You




Lite hjälp, tack!

Sitter i bibloteket med Lovisa och Emma. Vi slutade halv 11 men stannade kvar för att jobba på våran engelska redovisning vi ska ha imorgon. Tiden har rusat iväg och vi har inte ätigt någon lunch än så vi sitter här lagomt hungriga med tomma magar. Men så fort vi blir klara med våran powerpoint ska vi se till att ordna det. Då ska ta bussen in till stan för att käka tillsammans och passa på att snacka lite skit. Ska åka vidare till Johan sen och försöka se till att få lite plugg gjort där. Dagen avslutas antingen med filmmys eller ett jympapass på friskis!

Men nu till en lite viktigare sak.
Känner att jag börjar tappa suget för det här med att blogga, de försvinner sakta med säkert. Försöker ju lägga in något varje dag och det går hyfsat bra tycker jag. Men grejen är att det känns som alla inlägg jag skriver handlar om samma saker. Jag är inte den som är bra på att förklara och skriva ner saker i ord så att det blir intressant att läsa. Det har jag jätte svårt för. Därför känns det, som jag sa, att inläggen blir desamma hela tiden och då känns det inte så roligt. Så nu behöver jag din hjälp!

Vad vill du läsa om i min blogg? Vad kan jag förbättra för att just du ska vilja fortsätta läsa den?
Här är lite förslag som kanske kan hjälpa till lite på traven. Vill du läsa mer om...

- Listor? Med olika frågor, t.ex. ''Dagens....''
- Tips? På skönhet, mode, mat, musik, film, studieteknik osv.
- Långa texter? Där jag skriver mer personliga texter. Om vad jag tycker, tänker och mer ''djupare'' om
vissa aktuella ämnen.
- Träning? Lite allt möjligt om träning. Bra låtar att träna till, rätt kost, tips på roliga träningspass m.m.
- Mer bilder? Vill du se mer bilder? På mig, på mina vänner eller bara allmänt?

Uppskattar all hjälp jag kan få. Vill ni kommentera anonymt, inga problem!
Och om det är första gången du besöker min blogg får du gärna skriva om vad du gillar att läsa om i bloggar.

Kram

Happily ever after

Idag är en bra dag, humöret är precis som det ska och allt känns väldigt bra! Började dagen med att vakna upp brevid Johan och vi åt (eller mer kastade i oss) frukost tillsammans. Sen åkte jag till skolan, för att få ett NO prov gjort b.la. Igår var det ju alla hjärtans dag, som jag tror ingen har missat! Jag fick en ros och choklad av Johan när han kom hit och sen åkte vi in till stan för att äta på Alfie's. Det blev kött, pommes och bearniessås... Mummaa! Vi lyckades få ett bord precis brevid tjocka släkten med 3st småbarn som täckte hela långsidan. Men vi överlevde ändå som tur va! Mätta och belåtna tog oss sedan hemmåt men vi stannade på vägen och köpte med oss lite Ben & Jerry glass. Resten av kvällen spenderade vi hos mig och jag hade verkligen en jätte mysig alla hjärtans dag!

Nu ska jag ta tag i lite plugg, nästa prov som står på tur är historia som är om en vecka & på torsdag har jag engelska redovisning om SydAfrika. Så jag ska försöka lära in mig de jag ska säga utantill nu och sen får jag se om det finns något pass på friskis som lockar. Hittar jag nått jag tar mig dit ikväll. Känner ett väldigt sug av att träna och få röra lite på mig!


Vad gjorde du på alla hjärtans dag?

14/2

Tänkte bara göra ett inlägg idag, och med det vill jag bara säga glad alla hjärtans dag till alla!
Hoppas ni får en bra dag och kväll tillsammans med din/dina kära.

Ute och glider...

Ligger ner bäddad i min säng och lyssnar på musik medans jag underhåller mig med att göra lite fransk manikyr. Jag är jätte slö och fundrar på att sova snart faktiskt. Men tänkte berätta lite om gårdagen först!

Jag och Johan tog tillsammans en liten roadtrip till Sunne. Vi åkte lite skidor/snowboard och hälsade även på hans farmor och farfar. Runt halv sex lämnade vi Sunne och jag vet inte riktigt vilken tid vi var hemma för jag somnade i bilen den sista biten hem, men vaknade när Johan tvärbromsade in på Icas parkering. Vi gick in och köpte med oss lite godismodis och dricka. Sen avslutade vi dagen med en filmen Ace Ventura och somnade redan vid 12 tiden, lagomt trötta och stela i bena.









Asos


Känner för att skriva av mig lite... - Att välja rätt

Just nu kan jag tänka mig att det är många som går och grubblar över samma sak som jag. Och som snart måste ta ett ganska svårt beslut. Jag snackar om inriktningsvalet till 2an. Gymnasievalet känndes som det viktigaste valet jag tagit under mina 15år, men detta känns faktiskt ännu svårare!
Svårt är det inte för alla, för det kan vara jätte enkelt och självklart för vissa. T.ex för dom som redan nu vet vad dom vill och som brinner för något speciellt. Jag är tyvärr inte en av dom, min framtid och vad jag vill syssla med är ännu väldigt oklart. I mina ögon är jag fortfarande ett barn och allt det här känns väldigt långt bort!

Vi fick studievägledning förra veckan av både elever och lärare på skolan. Dom delade ut ett häfte med alla inriktningar som finns på Sundsta och även några andra skolor. Det känndes som jag hade hela min framtid i mina händer! Det här valet man gör i 1an känns väldigt betydelsefullt och avgörande, i alla fall känns det så för mig. Efter all information vi fått om alla möjliga kurser,inriktningar och individuella val är mitt huvud helt fullt. Det känns ganska orimligt att en 16åring ska kunna fatta så många kloka och genomtänkta beslut för så många olika ingångar.

Jag vet inte hur ni hanterar det här men jag blir lite stressad och väldigt kluven. Från början , redan i 9an, var jag hundra på att jag ville gå inriktningen Internattionellt perspektiv men sen ändrade jag mig och ville välja natur istället. Men nu har jag ångrat mig... igen! Och den här gången har jag bestämmt mig, att det kommer bli Ekonomi med inriktningen Juridik och Marknadsföring. Och det känns faktikst riktigt bra och väldigt rätt! Något som dock tar emot i det valet är att jag måste byta till en annan skola, till Tingvalla. Det är väldigt synd för jag trivs så bra på Sundsta. Men vill jag gå den inriktningen får jag acceptera det och hålla ut i 2år, sen är jag ju faktiskt fri!

Så för alla er som sitter där ute och inte vet vad ni ska välja. Välj efter ditt intresse och se till att du vet vad programmet har att erbjuda och vad det innehåller. Tänk även på att du ska få ha 2 riktigt roliga år samtidigt som du får en bra utbildning. Och tänk inte som jag, att det du väljer nu är för hela livet. För så är det inte. Vi har många år kvar och mycket kommer att hända!

Lycka till!

Tycker att den här bilden passar och beskriver texten ganska bra!


At the end of the day

Slutade skolan vid 5 idag så det har varit en lång dag med många lektioner. Blev lite lektions avbrytande när vi fick gå till aulan för att kolla på en teater/musikal som 2orna gjort. Fast jag hade lika gärna kunnat haft lektion för den var inte det bästa jag sätt. Den sista lektionen var drama och vi avslutade den med massage, inga fel de inte!

När jag slutat mötte jag upp Johan på stan och vi gick runt lite i affärer innan vi drog oss till resturagen Fontana Di Trevi och åt middag. Så mysigt så! Men han skulle på träning vid 9 så runt 8 tiden tog vi en varsin buss hem.
Nu sitter jag här hemma i mjukis kläder. Jag har lite godis i ett skåp här nånstanns som snart kommer vara slut, egentligen borde jag inte äta.. Men det struntar jag i för nu ska jag dra på en film och bara softa!

Fick med mig 2 tröjor hem från HM, fick betala 99kr för båda! Jo tack


Skjortan är jätte skrynklig men jag orkar inte gå ner och ställa mig och styrka bara för att få en bra bild...

Back in the summer of'10


Inspiration












Jag är dunder, super, mega, jätte sugen och... jag ska ha!!

Friluftsdag i solen!

Idag var det friluftsdag i Bryngfjorden med skolan! Vädret var verkligen kanon hela dagen och de sista timmarna var det i princip tomt i backen, alla satt på en varsin stol och solade. Jag började dagen med ett varv i längdskidespåret tillsammans med Emma. Sen tog jag på mig ett par skidor för försa gången på flera år, åker snowboard annars, tog mig upp för liften tillsammans med några tjejer i klassen och Alex. Vi satte oss högst upp på toppen, tog en liten fika paus och njöt av vädret. Dagen har varit bra, det var skönt att komma ut. Men nu ska jag softa lite och plugga. Ikväll är det friskis som gäller!

Här får ni lite halv kassa bilder som jag tagit med min mobil.... bättre än inget!







Du gör min dag

Nu ska jag & johan åka ner till norrstrand för att hyra film och köpa kladdkaka. Bra måndag!

Come on baby and pump it

Idag tog jag ut en skön sovmorgon och gjorde iordning en rejäl frukost till mig själv (för engångsskull). När det var klart gjorde jag mig iordning och packade ner mina träningskläder. Sen tog jag bussen in till stan för att möta upp Christine, vi satte oss på wayne's för att snacka lite och fika sen gick vi runt i affärer. Runt 3 tiden cyklade hon , och jag gick, till Friskis för att bränna lite på jympapass/medel och det blev även lite crossträning. Det var riktigt kul och känndes i hela kroppen efteråt! Till veckan ska jag åka dit för ett spinningpass, det var ett tag sen sist!

Nu ska jag bara ta det lugnt och snart ta tag i att städa mitt rum, just nu ligger det kläder överallt! Kan va skönt att städa undan det innan den nya veckan och vardagen börjar, för då hinns inte riktigt det med... Och som alla andra söndagar avslutar jag denna dag med det bästa som går på tv just nu, Solsidan.

Hoppas du har haft en bra helg!


bild från www.web.friskissvettis.se

''Skit i nyårslöften! Bara njut av en bra vana istället''


Sugen på att göra om mitt rum

Har ett väldigt sug efter att möblera om mitt rum, älskar att göra det och få fixa lite. Just nu går färgerna i mitt rum svart/grått/vitt. Skulle vilja ändra det lite och istället ha det i mer brunt/beige/vitt. Fyller snart år och vet inte riktigt vad jag ska önska mig så funderar på att önska mig en heldag på ikea av mina föräldrar. Sen ska jag försöka be min pojkvän lite snällt om han kan hjälpa mig att städa bort all skit,rensa undan och sen möblera om.
Gjorde ett litet kollage som ett exempel på möbler m.m! Allt är från ikea som du kanske ser...


Lördag

Har precis tagit en lång promenad för att rensa tankarna. Personligen tycker jag att det är de bästa sättet att göra det på. Med musik i öronen och frisk luft. Sen om jag går själv eller har sällskap och någon att ''bolla'' tankarna med spelar ingen roll. Jag hade både och, min mamma med ibland och musik ibland. Det är väldigt mycket som flyger runt i huvudet just nu, om alla möjliga saker. Så det var väldigt behövligt! Humöret har inte direkt varit på topp under helgen. Om det beror på dåligt med sömn, min överfyllda hjärna eller va det kan va har jag ingen aning om, men jobbigt är det i alla fall!
Men nu ska jag hoppa in i duschen för att senare äta och göra mig iordning. Ska åka in till stan sen för att möta upp några härliga tjejer och spendera kvällen tillsammans med dom, det kommer bli en bra kväll. Och jag är säker på humöret kommer bli bättre!



Avslutar med en mycket charmig bild på oss att vila ögonen på...
(lånad av Christine
)

Lite allmänt seg

Nu ska jag sova lite så jag är pigg till boxningen vid 5, är ganska seg efter natten. Skolan hade nattinnebandy så jag har bara sovigt ca 4 timmar inatt... Ikväll ska jag äta middag hemma med familjen, för första gången på evigheter. Sen ska jag ta bussen till Johan och sova där.

Så! Där har ni resten av min fredag. Ha en bra dag!


L

Dagens lunch


Det godaste du kan äta på stan.. Focaccia från Waney's!!!

Please don't stop the music

Musik är en viktig del av mig. Tror nog, helt ärligt, att jag inte skulle kunna leva utan det.
Sover ibland med musik i öronen och måste ha musik på t.ex. lektionerna för att kunna koncentrera mig. Jag får panik om jag inte har med mig ipoden när jag ska åka buss i max 15minuter. Vilket inte händer så ofta eftersom jag knappt går utanför dörren utan min ipod med mig. Hemma har jag alltid musik på, antingen från datorn eller radion. Blir som ett ''sällskap'', speciellt med radion. Jag lyssnar nästan på allt möjligt! (Stryk rock, metal, klassiskt m.m) För nått år sen lyssnade jag i stort sätt bara på Johnny Cash en period men nu är det väldigt blandat och varierar mycket från vecka till vecka. Mellan både gamla&nya låtar!

Under åren har jag har fått några låtar som ligger extra nära hjärtat. Låtar som väcker minnen och som är betydelsefulla för mig, låtar som jag helt enkelt inte kommer glömma.
Vilka låtar det är håller jag för mig själv men jag tänkte istället dela med mig av...

...några låtar som spelas mycket i min ipod just nu:


Flo Rida – Turn Around [5,4,3,2,1]

Pitbull featuring T-Pain – Hey Baby (Drop It To The Floor)

Usher – More - RedOne Jimmy Joker Remix

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home

Dada Life – Unleash The F**king Dada - Radio Edit

David Guetta – Who's That Chick ? (Feat. Rihanna)

Roll Deep – Take Control (feat. Alesha Dixon)

Phonat – Set Me Free - Avicii Radio Edit Mix

Tim Berg – Seek Bromance - Samuele Sartini Radio Edit



Vad har du för favorit låt just nu? Kommentera gärna och ge mig lite tips!

L

10 saker jag vill göra i sommar..

Sitter och tittar ut genom våra takfönster och tittar på regnet och det dystra vädret. Om 2 dagar är det Juni och vart jag vill komma är att jag längtar till sommaren väldigt,väldigt mycket. Men tycker det är alldeles för blåsigt, kyligt och för lite sol så nu vill jag bara ha värme och sol. Så jag har satt mig ner och gjort en liten lista på vad jag vill göra under mitt sommarlov 2011. Ja, här går vi händelserna i förväg... men man måste väll få drömma lite!?

Nu kör vi, helt utan inbördes ordning...

1. Få en härlig bränna
Det är ju det bästa med sommaren, det härliga vädret och färgen man får med på köpet.
Dock måste jag jobba lite för att få fram min färg... menmen!

2. Ta en roadtrip någonstans

Spelar ingen roll vart. Kan vara till en korvmoj i Grums eller något lite mer äventyrligt.
Roligt skulle det vara i alla fall!

3. Sommarjobba
Det gjorde jag inte förra året, även om jag kunde.
Men iår har jag fått tag på ett jobb och ska tjäna lite egna pengar.

4. Sommarkvällar

Älskar sena sommarkvällar som man får spendera med härliga människor.
Bara umgås, grilla, bada, mysa och se solen gå ner!

5. Ta en sovmorgon
Utan att få dåligt samvete och ångest efteråt...

6. Resa/Komma iväg
Ta en liten ''miniresa'' någonstans. Till mysiga kusten eller Stockholm med grönalund t.ex

7. Röra på mig
Hoppas att jag kommer kunna hålla mig till mitt mål jag har under sommaren, att få tillbaka min kondition jag tappat efter körtelfeber och 8 veckors förskylning jag dragit på mig under ett halv år...

8. Sommarstugan
Spendera dagar i min familjs sommarstuga, antingen med familj eller vänner. Den är ganska nyrenoverad och mer ska fixas till sommarn. Dit kan man åka för att bara koppla av, komma iväg lite från stan och bara va. Bada, fiska, plocka blåbär och köra cross är saker jag brukar göra när jag åker dit och det är underbart!

9. Umgås
Jag hoppas att få träffa mina fina vänner så mycket som möjligt och få va med min pojkvän. Att vi kan göra roliga saker ihop och tillsammans göra sommaren till ett väldigt bra minne! Min kusin, som jag inte träffar alls ofta, tar studenten och vi ska åka ner till Skåne och fira honom. Så då kommer jag få umgås med hela släkten på pappas sida. Det händer inte ofta eftersom vi är 4 familjer utspridda över hela vårat avlånga land. Så umgås med familj och släkt hoppas jag också att jag kommer ha tid för!

10. Ha 100% semester
Förutom när jag sommarjobbar då


En bild som är tagen i sommarstugan. (Sommarlovet 2010)


Lite tid tillsammans med lillebror

Kom hem från skolan och möts av en liten nere lillebror som satt och kollade på tv. Är ''ledig'' idag så jag bestämmde mig för att ta hand om han lite och få honom på bättre humör. Nu har vi precis rullat den sista chokladbollen och gjort varm oboy med grädde. Så nu ska vi sätta oss och fika lite och sen kanske slå på en film eller kolla på tv! Eller varför inte komma ut och röra på oss och spela lite bandy på gatan? Ikväll är det fotbollsträning som gäller. Kommer springa som ett djur och bränna bort allt det jag snart ska stoppa i mig, jajemän!


L

RSS 2.0